Evcil Hayvan Pansiyonu

Evcil hayvan sahipleri uzun süreli bir yere gittiklerinde ya da ayrı kalmaları gerektiğinde onları güvenle bırakabilecekleri bir yere ihtiyaç duyarlar. Evcil hayvan pansiyonları da belirli bir ücret karşılığında kedi, köpek ya da izni olan diğer hayvanlara bakımı konusunda bu dönemde destek olurlar. Bu hayvan dostların beslenmesi, tuvalet, oyun ihtiyaçları ve sağlık kontrolü gibi gereksinimlerinin karşılanmasını sağlarlar.

Evcil Hayvan Pansiyonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evcil hayvan sahipleri bazı durumlarda istemeseler de mecburen hayvanlarını pansiyona bırakmak zorunda kalıyorlar. Evcil hayvan pansiyonu seçerken öncelikle temiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Kafes tellerinin paslı olup olmaması, tabanının nemi önleyecek şekilde kaplanmış olması ve beton zemin üzerinde hayvanların yatırılmaması gibi konular sağlık açısından çok önemli konulardır. Her kedi ve köpeğin gün içinde en az iki kere dışarıya çıkarılması ve dolaştırılması, kar, yağmur gibi olumsuz hava koşullarında dolaşabilecekleri bir alanın olması gerekir. Ayrıca veteriner kontrolü olan, aşısız hayvan kabul etmeyen, sağlıklı bir mama markası kullanan, 24 saat güvenlikli, yangın alarmı olan yerler olması hayvan dostunuzu güvenle bırakmanızı sağlayacaktır.

Evcil Hayvan Pansiyonuna Köpek Bırakılırken İstenilen Aşılar Nelerdir?

Evcil Hayvan Pansiyonu

Köpeğin ve diğer insan yada hayvan canlıların sağlığını tehdit etmemesi için pansiyonlar sahiplerinden aşı karnesi ile birlikte gelmelerini istemektedir. Özellikle kuduz, karma, Bronchine aşıları başta olmak üzere yavrularda Coronovirüs, salgın durumuna göre Lyme ve Tetanos aşıları tam olmalıdır. Ayrıca köpeğin iç ve dış parazit kürlerinin yaptırılmış olması orada bulunan diğer canlıların sağlığı açısından önemlidir.

Evcil Hayvan Pansiyonu Nasıl Açılır?

Evcil hayvan pansiyonu açmayı düşünüyorsanız öncelikle bunun için bir yer bulmalısınız. Bulurken müşteri portföyünün uygun olduğu yerler seçmeniz açtığınız yerin rağbet görmesi açısından önemlidir. Ne kadar alana ihtiyacınız olduğunu, ne kadar sayıda ve tipte hayvanı ağırlayacağınızı ve dışarda ayıracağınız bahçe alanını da belirlemelisiniz. Pansiyonunuzu kurmak için yerinizi belirledikten sonra en azından köpekler için bir oda, kediler için bir oda, lobi, bir depo odası ve acil tıbbi müdahale edilmesi gereken zamanlarda kullanılacak bir muayene odası mutlaka oluşturmanız gereken yerlerdir. Odalarda kedi ve köpekler için kulübeler, farklı boyutlarda istiflenebilir. Metal kasalar ve ayrıca kedi ağacı, kedi kumluğu gibi eşyalar da almanız gerekir.

Yetişkin köpekleri 8 saatte bir, fino gibi küçük köpekleri 4 saatte bir dışarı götürmek gerekeceğinden çalışma takvimlerinizi bu saatlere göre belirlemeli ve buna göre çalışan kiralamalısınız. Çalışanların hepsine firma kurallarına göre eğitim vermeli, sonra hesaplamaları yapıp buna göre fiyat listesi oluşturmalısınız. Toplu alabileceğiniz tasma, hayvan yatakları, battaniyeler, yiyecek ve su kapları, oyuncaklar, toplar, temizlik malzemeleri, giyecek, kedi köpek maması gibi ihtiyaçların siparişini elinizde imkan varken verebilirsiniz. Daha fazla kazanmak istiyorsanız tımarlama, terbiye, küçük köpek bakımı, yüzme zamanı , kediler için ayrı bir oyun odası gibi başka servisler de ekleyebilirsiniz. Ekstra oyun saatleri eklemeniz ve oyun sürelerini uzatmanız size kar sağlayacaktır.

Evcil Hayvan Pansiyonu Açarken Hangi Belgeler İstenir?

Evcil hayvan pansiyonu açmayı düşünenlerden bu işi yapabileceğine dair diploma istenmektedir. Bu bir veteriner diploması olabilir. Örneğin köpek için bir pansiyon açmayı düşünüyorsanız köpek eğitmeni olmak için alınan sertifikalar olabilir. Sadece diploma veya sertifika yeterli olmamakla birlikte bu işi yapmak için maddi desteği nereden alacağınızı gösteren belgeler de istenecektir. Eğer kendi birikimlerinizle bu işi kurmayı planlıyorsanız bankada bu birikimlerin olduğunu gösteren bir belge sunmanız gerekir.

 

etiketlerETİKETLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Evcil Hayvan Pansiyonu