Labrador Köpek Eğitimi Eğitmeni

köpek eğitmeni

Labrador eğitimi sadece köpeklerin şehir/insan yaşamına doğru entegrasyonu için bir gereklilik değildir. Aynı zamanda köpekler ve insanlar arasındaki ilişkiyi geliştirmenin bir yolu ve hem köpeklere hem de sahiplerine büyük faydalar sağlayan bir araçtır.

Köpekler eğitim ile yaşamaktan daha çok zevk almak için neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenirler. Eğitim köpeği duygusal olarak daha istikrarlı ve dengeli hale getirir. Daha fazla sosyal yeterlilik kazandırır. Sahip/köpek iletişimini kolaylaştırır. Eğitim iyi bir sahip/köpek ilişkisini teşvik eder.

Köpek Eğitim Yöntemleri

Labrador eğitimi ile bir köpeği eğitmeye başlamadan önce, hangi yöntemi kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Birkaç eğitim sistemi vardır ve gerekli bilgiye sahip olmak, en iyisini seçmenin ilk adımıdır. Eğitimli bir köpek size daha fazla yerde eşlik edebileceğinden, onunla daha fazla aktivite paylaşmamızı sağlar.

Size daha fazla özgürlük vermesi için iyi eğitim seviyesine sahip bir köpek daha fazla ortamda serbest bırakılabilir. Durum kazaları önlemek için gerektirdiğinde davranışlarının iyi kontrol edildiğinden emin olursunuz.

Geleneksel Köpek Eğitimi

Labrador eğitimi ile köpeğinizi kolaylıkla eğitebilirsiniz. Yakın zamana kadar geleneksel eğitim tek eğitimdir. Geleneksel köpek eğitim yöntemi, otorite ve cezaya dayalıdır, bağımlılık ve korkuya dayalı bir ilişki yaratır.

Geleneksel eğitim, ceza ve acı gibi dürtüsel uyaranlara itaati aşılar. Evet, aynı zamanda köpeğin iyi davranışlarını da ödüllendirir ancak denemesine, test etmesine veya hata yapmasına izin vermez, ciddi psikolojik ve sosyal sonuçlarla güvensizliğe neden olur. Sonuç verebilir, ancak köpeğin duyguları ve öznelliği ile ilgili her şeyi görmezden gelir.

Ve köpeğin hata yapmasına izin vermediği için sürekli öğrenmeyi engeller. Köpeğin yaptığı çağrışımlar cezadan kaçınmaya dayanır, bu nedenle köpek cezadan kaçınabiliyorsa, iyi itaati garanti etmez. Takım çalışmasını zorlaştırır ve köpek ile sahibi arasındaki ilişkiye zarar verir.

Pozitif Eğitim

Labrador eğitimi ile olumlu eğitim, olumlu pekiştirme ve olumsuz cezalandırma temelinde çalışır. Bu, kendisinden bekleneni yaptığında köpeği ödüllendirmek veya yanlış bir şey yaptığında istediğini elinden almak anlamına gelir. Olumlu köpek eğitimi kusursuz değildir ve bazı zayıf noktaları vardır. Örneğin:

  • Köpek, sahibini bir ödül veren olarak görür.
  • Takım çalışması yoktur, ikili arasındaki ilişki dikkat çeker ve zedelenir.
  • Köpek, motivasyonu bir ödül almaktan daha büyük olduğunda görmezden gelir.

Son yıllarda, bir köpeğe doğru bir şey yaptığını (ve bir ödül alacağını) hızlı ve net bir şekilde belirtmek için kullanılan basit bir cihaz olan tıklayıcılar popüler hale gelmiştir. Birkaç numara öğretmek yardımcı olabilir, ancak hiçbir şekilde güvenilir bir kişinin sesiyle iletilen sosyal ve duygusal bilgilerin yerini alamaz. Bu, sahibiyle olan ilişkiyi olumsuz etkiler.

Bütünsel Eğitim

Labrador eğitimi köpeğiniz için harikadır. Köpeklerin incelenmesi her yıl daha da derinleşir. Onlar hakkında giderek daha fazla bilimsel veri elde edilir ve nasıl hissettiklerini, nasıl öğrendiklerini ve nasıl iletişim kurduklarını daha iyi anlayabiliriz.

Köpekler anlayan, hisseden, beklentileri olan, problem çözen, öğrenen ve karar veren sosyal hayvanlardır. Ve köpek eğitimini koşullandırma süreçleriyle sınırlamak, kaliteli çalışmayı ve mutlu bir köpeği garanti etmek için yetersizdir. Bu nedenle yaptığınız tüm müdahaleler her köpeğin kişiliğine göre kişiselleştirilir.

Bütünsel eğitim, köpek etolojisine ve psikolojisine dayanır ve tüm bu bilgileri köpeğin doğasına saygı duymaya yönlendirir. Bütünsel eğitim, tahakküm değil, köpekle iş birliği ve iş ortaklığı sağlamayı amaçlar. Köpek öğrenmede hatalar yapabilir ve böylece egzersizleri daha iyi anlayabilir. Köpek eğitimi konusunda kurumumuzdan uzman eğitmenlerimizden hizmet alabilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Labrador Köpek Eğitimi Eğitmeni