Alman Kurdunun Karakteristik Özellikleri

kurt eğitim

İyi derecede eğitilebilen ve bu nedenle de K9 köpeği olarak bilinen Alman kurdu, son yıllarda çok daha fazla ilgi çekiyor. Aslında çoban köpeği olarak ilk defa üretilmeye başlansa da onların üstün yetenekleri ve akıl gücü farklı alanlarda kullanımını sağlamıştır. Alman kurdu kaç TL? Bu günlerde bu soruyu soran çok fazla kişi var. Çünkü cesur, akıllı, itaatkâr ve güçlü olan bu tüylü arkadaş, polisten bekçiye, çobanlığa, arama kurtarmadan rehberlik faaliyetlerine kadar birçok görevi başarıyla yerine getirebilir. Bu özellikleri onu dünyanın en çok tercih edilen köpekleri listesinde ilk 10’a sokuyor. Sosyal bir köpek olmasına rağmen herkese bir golden kadar sıcak davranmaz. Mesafesini korumayı iyi bilir ve çok samimiyeti sevmez. O Halde Alman kurdu kaç TL? Bunu açıklayalım.

Alman Kurdunun Özellikleri 

Alman çobanları aktif ve zeki köpeklerdir. Eğitim, oyun ve çalışmalara katılmaları gerekir çünkü çok sever ve heyecan duyarlar. Günlük antrenman hem koşma ve frizbi gibi fiziksel hem de zihinsel antrenmanlardır. Bunların sürekli ve düzenli olarak yapılması gerekir. Alman kurdu her yabancıdan mutlaka şüphelenir ve tedbiri elden bırakmaz. Peki Alman kurdu kaç TL? diye sorarsanız bu kadar üstün yeteneği olan bir köpeğe vereceğiniz para hiç de zor gelmeyecek. Alman kurtlarında basit köpek eğitimi dersleri ile başlayan itaat eğitimi, onların diğer insanlara ve köpeklere alışması ve temel köpek davranışlarının öğretilmesi açısından son derece önemlidir. Sürü halinde yaşamaya alışmış olan Alman kurdu eğitilmek için yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Alman kurdu erkekleri 60-65 cm uzunluğuna kadar büyürler. Dişileri ise en fazla 55 santim boyuna çıkıyorlar. Genel olarak ortalama ağırlıkları ise 40 kiloyu geçmiyor. 

Alman Kurdunun Karakteristik Özellikleri 

Alman kurdu kaç TL? Diye sormadan önce onun karakteristik özelliklerini de bilmekte fayda vardır.  Genel olarak üstün zekâları ile tanınan Alman kurtları çok zeki, eğitilebilir bir köpektir ve sizin ne söylemek istediğinizi mutlaka anlayacaktır. Eğitimi için sosyalleşme eğitimleri de mutlaka verilmelidir. Düzenli ve sürekli egzersizlere ihtiyaç duyar ancak bu eğitimler ertelerin ve imal edilirse bunu havlama ve yumuşak nesneleri çiğneme gibi kötü bir alışkanlıklarla gösterecektir. Âdeta tepki verir. Alman Kurdu, cinsi genellikle sağlıklıdır, diri bir görünüme ve sağlam bir vücuda sahiptir. Tüm bunları öğrendikten sonra Alman kurdu kaç TL? Sorusunun cevabını arayabilirsiniz. 

Alman Kurdunun Bakımı 

Başlangıçta bütün gün sürüler halinde yetiştirilen Alman kurtları, eylem için bireysel ve yalnız olarak yetiştirilmeye başlanmıştır. Bu durum onların günlük egzersizle harcayacak çok fazla enerjilerinin olduğu anlamına gelir. Onları uzun süre egzersiz yapmadan yalnız bırakırsanız, kaçınılmaz olarak sorun yaşarsınız. Can sıkıntısı ve hareketsizlik, çiğneme, kazma ve havlama gibi davranışsal sorunlara yol açar. Havlama bir problem olduğu için mutlaka bir davranış değildir, ancak köpek sıkılırsa bu olabilir. Sessiz verilen komutunu öğrenmek, her Alman kurdunun itaat eğitiminin bir parçası olmalıdır. Bu özel tüylü arkadaşların güçlü çeneleri vardır ve bir şeyleri kemirmeyi severler. Vaktiniz olmadığında kendilerini eğlendirmek için onlara bir çiğneme oyuncağı verebilirsiniz. Siz de bu kadar özel bir hayvan olan Alman kurdu kaç TL? Diye merak ediyorsunuz. 

Alman Kurtlarında Kürk Bakımı 

Alman kurdunun iki kat kürkü vardır. Birincisi cildi kaplayan yumuşak tüylü tabaka, ikincisi ise daha uzun tüylerin koruyucu tabakasıdır. Düzenli tarama ve bakım sağlanabilir. Haftada en az iki kez taranmalıdır. Banyo yapmak kürkünü sağlıklı tutan yağ tabakasını çok sık tahrip eder, bu yüzden sadece köpeğinizin gerçekten ihtiyacı varsa banyo yapmayı düşünün. Sitemizden köpek alımı yapabilirsiniz. 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Alman Kurdunun Karakteristik Özellikleri